Het Kerstdiner 60+ en groep 8 op 17-12-2010 DEEL 4

Producties van Amanda Velt

Herenkookclub en kinderen in touw voor kerstdiner

1-1-2011

De heren van de kookclub waren al vroeg in touw, net als de leerlingen uit groep 8 van de Meester Sieberingschool. Het kerstdiner voor de 65-plussers moest worden voorbereid. In de keuken van ‘De Heugte’ werden de komkommers geschild en de schnitzels gebraden. Ondertussen dekten de kinderen de tafels, poetsten ze de glazen en vouwden ze de servetjes .

Tegen elf uur verschenen de eerste gasten. In het café van het dorpshuis werd voor hen een borreltje ingeschonken.  Vervolgens zocht het gezelschap een plaatsje aan de feestelijk gedekte tafels in de grote zaal. De kinderen lieten zien dat de les in etiquette van de vorige dag goed was aangeslagen.  Als keurige obers en serveersters bedienden ze de gasten. Zelf namen ze ook deel aan het diner. Na het toetje klommen de kinderen op het podium.  Ze lieten een vlot repertoire aan oude en eigentijdse kerstliedjes horen.
Het kerstdiner werd georganiseerd door de werkgroep ‘Ouderen Onder Dak’.  De feestelijke samenkomst van ouderen is een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Net als voorgaande jaren werd het diner goed bezocht.